22 Ocak 2015 Perşembe

Okan Tozun Kimdir ?

Okan Tozun ;

23 Ağustos 1974 tarihinde Almanya ' da doğdu.İlk ve Orta Okul tahsilini Kocaeli Darıca ' da tamamladı.Lise eğitimini Kadıköy Kenan Evren Anadolu Lisesinde tamamladı.Üniversiteyi ise 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Bölümüne girdi ve buradan mezun oldu.1. Sınıf Sanayi Dalgıcı , Basınç Odası Operatörü , Offshore Adas Part 3 uluslararası sanayi dalgıcı belgelerine sahiptir.

1994-1995 yılında TRT televizyonuna çekilen 25 bölümlük sualtı belgeselinde dalgıç kameraman olarak görev almıştır.Dönem dönem hazırladığı belgesel ve projelerde görev almıştır.

2008 yılında İngiltere de IMCA Interdive Insitute de Diver Medical Technical eğitimini başarı ile tamamlayarak ileri seviye dalış sağlık teknisyeni unvanı almıştır.Aynı ülkede acil yardım Emergency Medical Technicians eğitimlerini tamamlayarak yurt içi ve yurt dışında çalışmalarına devam etmiştir.

1999 Marmara depreminde 2. gününden itibaren kurtarma çalışmalarına ekip ve ekipman desteği ile bizzat katılmıştır.SABAH gazetesi ve ATV adına sualtı film ve fotoğraf çekimleri yapmıştır.


Yurt dışında ; İngiltere , Almanya , Hollanda , Bulgaristan , Romanya , Cezayir , Suudi Arabistan , Birleşik Arap Emirlikleri , Libya gibi ülkeler de mesleği ile ilgili işlerde bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir.
Dubai ' de çölde off-road , İngiltere de Range Rover G force off-road sürüş teknikleri eğitimi almış ve etkinliklere katılmıştır.Halan profesyonel olarak off-road ve zıpkınla dalış yapmaktadır.Ayrıca İzci Team in Lideri ve yöneticisidir.

Evli , bir kızı ve bir oğlu bulunmaktadır.Ayrıca bir Alman kurzhaar cinsi bir av köpeğine sahiptir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Kocaeli Kartepe'yede gel Okan abi buradada bir organizasyonunuz olsun videoalarında göremedim kartepe'yi.

Yorum Gönder